tisdag 11 maj 2010

Sjömansbiff



6 personer

800 g fransyska eller annan biff
3 st gula lökar, skivade
1 kg potatis, fast, skalad och skivad (10-12)
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 flaska porter/öl
3 msk köttbuljong, koncentrerad
2 st lagerblad
3 msk persilja, hackad

Skiva köttet i tunna skivor.

Bryn köttet på båda sidor i hälften av smöret, krydda, lägg åt sidan.

Stek löken gyllenbrun i resten av smöret, krydda, lägg åt sidan.

Varva potatis, kött, lök och kryddor i en bred kastrull eller gryta, börja och avsluta med ett lager potatis.

Häll på öl och buljong och sist lagerbladen.

Sjud på låg värme i 40-45 minuter, potatisen ska vara mjuk.

Servera direkt från kastrull med persilja på toppen och med inlagd gurka eller rödbetor till.

Vintips
Cono Sur Pinot Noir 2008
Chile, tillfälliga sortimentet på Systembolaget feb 2009
Fyllt av röda frukter och bär både i doft och smak. Lite örtigt med bra fyllighet och förvånande längd. Supergott för 69 :- !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar