Härliga smaker med kyckling och en krämig och frisk sås med smak av citron och basilika.
4 pers
4 portioner valfri pasta
500 gram kycklinglårfiléer
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 msk fond)
2 dl lätt Creme Fraiche
1 citron
1 kruka basilika
salt, peppar
kalamataoliver till garnering
1. Tillaga pastan.
2. Skär kycklingen i grova bitar och bryn i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan.
3. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg.
4. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
5. Rör i Creme Fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
6. Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg upp pastan på tallrikar, häll över såsen och garnera med oliver och basilikablad.
Vintips
Prova gärna ett ljust friskt rosévin till denna rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar