tisdag 11 maj 2010

Vit chokladmousse med limemarinerade bär

Ljuvligt god chokladmousse med syrliga bär på toppen. En liten goding!



8 små glas
125 gram vit choklad av god kvalitet
1 gelatinblad
2 äggvitor
3 msk strösocker
3 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus rom
Till garnering:
Blåbär eller jordgubbar
1 1/2 msk socker
rivet skal av 1 lime

1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten minst 5 minute.
2. Vispa äggvitorna med elvisp till skum i en rymlig skål, häll på hälften av sockret och fortsätt vispa. Tillsätt resten av sockret och vispa tills smeten är tjock och glansig.
3. Vispa grädden.
4. Bryt chokladen i bitar, lägg i en djup tallrik och smält sakta i mikron, 350 W, 30 sekunder i taget. Rör om varsamt.
5. Lyft upp gelatinbladet och lös upp i den smälta chokladen. Rör om rejält eller vispa med elvispen. Kolla ordentligt så att det löst sig.
6. Rör ner lite av den vispade grädden i den tjocka chokladen och rör om ordentligt så att smeten blir jämn. Tippa över alltsammans i bunken med grädden och blanda till en slät smet. Smaksätt med rom.
7. Vänd ner hälften av den vispade äggvitan. Rör om. Vänd sedan ner resten och rör om försiktigt.
8. Fördela i glas och ställ i kylen minst 2 timmar.
9. Sockra bären en halvtimme innan det är dags att äta. Blanda med rivet limeskal och låt stå i rumsvärme. Toppa moussen med bären precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar