tisdag 11 maj 2010

Kryddiga lammfärsbiffar med tomatsås



4 pers

500 gram lammfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
2 msk hackad färsk mynta (eller 1 tsk torkad)
1 stort ägg

Tomatsås
1 tetra krossade tomater (500 gram)
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk strösocker

Tillbehör
Ris med gurkmeja
Grekisk/turkisk matlagningsyoughurt

1. Blanda färsen med resten av ingredienserna.
2. Forma biffar med vattensköljda händer.
3. Stek biffarna cirka 3 minuter på varje sida på medelstark värme

4. Koka upp alla ingredienserna till såsen i en låg vid kastrull. Låt koka 5 minuter.

Servera biffarna med ris som fått koka med lite gurkmeja för en fin gul färg, den goda tomatsåsen och en klick youghurt.

Vintips
Jag rekommenderar ett lättare vin till denna rätt. Testa en Pinot Noir eller ett glas rosé!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar