tisdag 11 maj 2010

Hallonpannacotta-paj



Pajdeg
12 Digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 gram hallon
200 gram Philadelphia-ost
färska hallon till garnering

Tillagning
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Garnera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar