lördag 15 maj 2010

Medelhavsgryta

Matig, lättlagad och väldoftande köttgryta. Servera gärna med tagliatelle och en god sallad.



4 pers

500 gram fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten zuccini
1 röd paprika
1/2 dl vatten
2 burkar Creme Fraiche Saffran och Tomat

1. Skär köttet i bitar och bryn i smör. Salta och peppra och ta upp köttet.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Skär zuccinin i bitar och paprikan i strimlor.
4. Fräs lök, vitlök, zuccini och paprika i smör.
5. Lägg ner köttet och häll på vatten och creme fraiche. Låt koka ihop några minuter.

Servera med pasta och en sallad.

Vintips
Till denna matiga Medelhavsgryta tycker jag att en Rioja passar riktigt, riktigt bra!
Vi drack en 2001 Le Altanza Reserva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar