4 pers
Kryddpasta:
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk kycklingbuljong
3 tsk mild gul curry
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk kycklingbuljong
3 tsk mild gul curry
4 msk olja till stekning
6-8 kycklinglårfiléer
3 dl strimlad vitkål
5-6 dl kokta (glas)nudlar
1 broccoli
2 ägg
2 tsk japansk soja
2 tsk fisksås
6-8 kycklinglårfiléer
3 dl strimlad vitkål
5-6 dl kokta (glas)nudlar
1 broccoli
2 ägg
2 tsk japansk soja
2 tsk fisksås
1. Strimla kycklingen.
2. Blanda ihop ingredienserna till kryddpastan i ett glas, blanda med kycklingen.
3. Heta upp woken med olja tills den ryker.
4. Fräs kycklingen 2 min i oljan.
5. Tillsätt vitkål, broccoli och sedan nudlar
6. Tillsätt ägget, rör försiktigt i omgångar.
7. Smaksätt med fisksås och soja.
8. Servera med grovt hackade jordnötter, skivad banan och ev koriander.
Vintips
En ganska mild curryrätt och härtill passar ett lätt rött vin. Testa gärna en George Deboeuf Beaujolais.
Testar
SvaraRadera