4 port
600 g kalkongrytbitar
1 tsk salt
1 tsk peppar
margarin/olja för stekning
2 st gula lökar
1 brk krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soya
2 dl äpplecider
1 tsk salvia
1 tsk oregano
2 st lagerblad
1 msk maizena
1-2 äpplen
1 tsk salt
1 tsk peppar
margarin/olja för stekning
2 st gula lökar
1 brk krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soya
2 dl äpplecider
1 tsk salvia
1 tsk oregano
2 st lagerblad
1 msk maizena
1-2 äpplen
Bryn grytbitarna i margarin/olja och krydda med salt och peppar.
Skala och strimla löken. Lägg kött och lök i en gryta.
Häll på tomater, buljong, äpplecider och kryddor. Låt koka i 30 min.
Rör ut maizenamjölet i lite vatten och red av grytan.
Skär äpplet i tunna klyftor och lägg i grytan – låt koka upp.
Servera med ris.
VintipsVi drack ett ljust rosévin till denna maträtt, Sancerre. Provade också äpplecider till, dock var den alltför söt, men en torr osötad skulle absolut bli bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar