tisdag 11 maj 2010

Citronkyckling med oliver




4 port

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk kycklingbuljong
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta kalamata oliver
1/2 dl grovhackad persilja


Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden.
Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron.
Servera med pasta, gärna tagliatelle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar