tisdag 11 maj 2010

Getost- och salamipaj med pinjenötter

En riktig favoritpaj med massor av goda smaker. Jag brukar passa på att göra dubbel sats när jag ändå är igång. Det är ju lite pysslande med pajdegen och alla förberedelser men det går nästan lika snabbt att göra två pajer som en - och sen har man mycket att se fram emot att njuta av!


4 pers

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1/2 dl pinjenötter
150 gram salami
1/2 burk (c:a 200 gram) grillad paprika
2 dl grovhackad ruccola
100 gram chevre på rulle

Äggstanning
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, gillkrydda

1) Rör ihop degen och ställ i kylen medan du förbereder resten; cirka 20 min.
2) Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
3) Tryck ut degen i en pajform och förgrädda på 200 grader cirka 10 minuter.
4) Rulla salamiskivorna och lägg som en stjärna i pajen.
5) Lägg grillad paprika mellan salamirullarna. Strö över ruccola, pinjenötter och smulad chevre.
6) Vispa ihop ägg och grädde, krydda och häll äggstanningen över pajen.
7. Grädda i 200 grader cirka en halvtimme.

Servera gärna med en god sallad.

Vintips
Rekommenderar ett lättare vin till denna goda paj. En god italienare till exempel. Eller varför inte ett rosé av god kvalitet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar