tisdag 11 maj 2010

Eva H's laxcurry



4 pers
600-800 gram laxfilé
Några droppar citronsaft
Några droppar Worecester-sås
500 gram babyspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk (lätt) Creme Fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
2 tsk currypasta och eller lite vanlig curry

1. Skär laxen i tärningar och droppa över citron och Worecester-sås. Salta, peppra och låt marinera i minst 15 minuter.
2. Hacka lök och vitlök. Smält smör i en panna och låt lök och vitlök bli glansigt utan att ta färg.
3. Lägg spenaten i pannan och rör om. Häll på ytterligare några droppar citron. Salta och peppra. Lägg över i en ugnssäker form.
4. Blanda Creme Fraiche, grädde, vin och currypasta/curry. Fördela laxtärningar över spenaten och häll över gräddblandningen.
5. Baka i 175 grader varm ugn cirka 20 minuter. Servera gärna med ris smaksatt och färgat med gurkmeja och en bukett broccoli.

Vintips
Till denna lite smakrika rätt kan vi rekommendera en Riesling. Vi drack själv en Tim Adams Riesling från Australien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar