tisdag 11 maj 2010
Helstekt oxfilé med bästa potatisgratängen
Sätt ugnen på 150-175 grader. Helstek oxfilén i ugn med hjälp av en köttermometer till en innertemperatur på 59 grader.
Låt vila 5-10 minuter.
Potatisgratäng
10-12 fasta potatisar
4-5 morötter
1 purjolök
2 1/2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
Ansa purjolöken.
Varva potatis, morötter och purjolök i en smord eldfast form. Krydda mellan lagren.
Pressa ned vitlöksklyftor i grädden och häll över gratängen.
Sätt in formen i 150-175 grader 45 minuter - 1 timme.
Servera gärna med kokt grön sparris.
Vintips
Ett klassiskt Amarone-vin är ju aldrig fel till en festlig rätt som denna....
Capitel de Roire, Amarone, 2003
Etiketter:
Nötkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar