4 pers
600 gram kycklinglårfilé
2 msk Dijonsenap
2 msk frysta örter; persilja, gräslök, basilika
Ratatouille
2 msk olivolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
1 tsk timjan
500 gram krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, svartpeppar
ev feta-ost och basilikablad till garnering
Blanda senap och örter. Bred örtsenapen på insidan av kycklingfiléerna och vik ihop.
Skala och skiva lök och vitlök. Skär alla grönsaker i bitar.
Fräs lök, vitlök och resten av grönsakerna tillsammans med timjan.
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka sakta under utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bryn kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form coh stek mitt i ugnen, 150 grader, cirka 20 minuter.
Servera med couscous smaksatt med gurkmeja för en fin gul färg. Smula ev över lite fetaost och några basilikablad.
Om man vill kan man även servera en klick grekisk youghurt till.
Vintips
Mulderbosch rosé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 zucchini
1 tsk timjan
500 gram krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, svartpeppar
ev feta-ost och basilikablad till garnering
Blanda senap och örter. Bred örtsenapen på insidan av kycklingfiléerna och vik ihop.
Skala och skiva lök och vitlök. Skär alla grönsaker i bitar.
Fräs lök, vitlök och resten av grönsakerna tillsammans med timjan.
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Koka sakta under utan lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bryn kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form coh stek mitt i ugnen, 150 grader, cirka 20 minuter.
Servera med couscous smaksatt med gurkmeja för en fin gul färg. Smula ev över lite fetaost och några basilikablad.
Om man vill kan man även servera en klick grekisk youghurt till.
Vintips
Mulderbosch rosé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar