tisdag 11 maj 2010

Pizza med parmaskinka och ruccola



2 stora plåtar

3 dl vatten
50 g jäst
3 msk matolja
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl

5 dl krossade tomater med basilika
1 1/2 dl hackad lök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
salt, peppar, oregano

4 dl riven ost
Mozzarella
Kallrökt skinka
Körsbärstomater
Ruccola
Olivolja
  1. Ljumma vattnet och smula i jästen. Tillsätt olja och salt och största delen av mjölet och knåda ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk.
  2. Fräs lök och vitlök i olja, blanda i tomatsås och puré. Låt koka en stund och tillsätt kryddor.
  3. Kavla ut degen till två stora pizzor på bakplåt.
  4. Fördela tomatsåsen på pizzorna och strö över riven ost.
  5. Grädda i 250 gr tills de fått fin färg.
  6. Tag ut plåten och garnera med önskade ingredienser. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt och ev mer oregano.
VintipsCiacci Piccolomini d'Aragona 2006 från MontalcinoBeställt från Tryffelsvinet
Varmfruktigt och generöst vin som bjuder smak av solmogen frukt och mjuka, väl integrerade taniner. Typisk i både stil och smak där alla älskare av Toscana och Sangiovese-druvan får suverän valuta för pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar