4 pers
4 portionsstora kalkonfiléer/kalkonschnitzlar
Marinad:
1 dl olivolja
2-3 vitklöksklyftor2 msk citronsaft
Hackad persilja
Salt, peppar
Grillkrydda, t ex Santa Maria BBQ Grill Mesquite
Blanda samman alla ingredienseran till marinaden och häll över i en plastpåse. Lägg i kalkonfiléerna och "goja" runt ordenligt så alla filéerna får smak av den goda marinaden. Låt stå i kylen ett par timmar innan det är dags att grilla.
Grönsaksspett
Paprika i olika färger
Zucchini
Cocktailtomater
Smålök
Grillade färskpotatisar
Koka färskpotatis så den "nästan" är klar. Pensla med olivolja, lite av marinaden ovan, eller en vanlig grillolja. Lägg på grillen några minuter tills de får fin färg och en knaprig yta. Strö på flingsalt.
Servera gärna med tzatziki.
Vintips
Prova gärna ett lite lättare rött vin till denna fräscha rätt. En Pinot Noir passar alldeles utmärkt. Den här Bourgognen från 2008 satt som en smäck om man får säga så!
Hej Marie! När jag letade recept på grillad kalkonfilé hittade jag ditt recept och så gott det blev! Idén med potatisen gav det lilla extra. Rörde också ihop tzatzikin och fick till lite extra sting i den.
SvaraRaderaBlev en superb nationaldagsrätt för maken, mig och min son som kom på besök. Vi drack ett rosévin till och det gick bra. Fortsatt trevlig helg!