tisdag 11 maj 2010

Sallad med halloumi och kyckling


4 pers

1 påse blandsallad
2 dl kokt matvete
2 avokado
Tomater
Gurka
Purjolök
1 halloumi-ost
2 kycklingfiléer (alt fler innerfiléer, eller färdiggrillad kyckling om man har bråttom)
Pinjenötter

Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1-2 msk flytande honung

1. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen och låt kallna.
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
3. Bryn kycklingfiléerna tills köttsaften är helt klar. Salta, peppra och krydda med någon god krydda, t ex Chicken & Steak från Santa Maria.
4. Stek eller grilla halloumi-osten.
5. Strimla 1/3 av purjolöken fint, skär avokado, tomater och gurka i bitar. Blanda alla ingredienserna i en salladsskål. Strö pinjenötter överst.
6. Blanda ihop olja, citronsaft och honung. Salta och peppra och häll över salladen.

Vintips
Jag rekommenderar ett vitt friskt och fruktigt vin, t ex en Sauvignon Blanc. Eller ett glas rosé, aldrig fel till en somrig sallad.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar