tisdag 11 maj 2010

Pasta med kycklingfilé och pesto



4 pers

4 portioner (färsk) pasta
4 kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt, peppar

Pesto
3 dl basilikablad
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven parmensanost
1 nypa salt
1 dl olivolja

Koka pastan och låt rinna av i durkslag. Ringla ev över lite olivolja.
Kör basilikablad, pinjenpötter och parmesan i en mixer. Tillsätt olja, pressad vitlök och salt, peppar.
Krydda kycklingfiléerna och stek i smör.
Lägg upp pastan på (varma) tallrikar. Klicka över pesto, lägg på kycklingfiléerna och ev lite mer riven parmesan.

Vintips
Chianti Classico 2007, Fonterutoli, Mazzei.
En italienare passar naturligvis utmärkt till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar