tisdag 3 december 2013

Saffransbiscotti med tranbär och vit choklad

Oemotståndligt goda är dessa saffransbiscotti fyllda med torkade tranbär, vit choklad och mandel. Till kaffet, glöggen eller bara rätt upp och ner för att de är så fantastiskt goda! Varför inte ge bort några biscotti som en liten present inslaget i cellofan med ett fint band knutet om.


50-60 skorpor

100 gram smör
1/2 gram (ett paket) saffran
1/2 tsk salt
100 gram sötmandel
100 gram vit choklad
1 dl torkade tranbär
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 1/2 dl strösocker

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ned i smöret.
Skålla och skala mandeln och hacka grovt. Grovhacka chokladen.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och tranbär i en skål. Tillsätt mandel och choklad.
Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål. 
Häll äggblandningen och därefter smörblandningen ned i mjölblandningen. Degen ska vara ganska lös.
Ta upp på mjölat bakbord, tillsätt ev mer mjöl så att degen går att forma till tre rullar.
Lägg på bakpapperklädd plåt och baka på 200 grader i cirka 20 min.
Ta ut plåten och sänk värmen till 50 grader. 
Skär längderna i 2 cm breda delar och sära på dem. Ställ tillbaka i ugnen och låt torka cirka en timme. Stäng därefter ugnsvärmen helt och låt stå ytterligare en stund så skorporna blir krispiga och torra.
Förvara i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar