söndag 23 maj 2010

Apelsin-cheesecake med färska hallon

Denna cheesecake får en syrlig och fräsch smak av apelsin. Färska hallon gör det där lilla extra.



15 Digestive-kex
100 gram smör

3 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 gram Philadelphia-ost
2 dl vispgrädde
Skal och saft av 1 apelsin

1. Smält smöret på låg värme.
2. Lägg kexen i en plastpåse och använd en brödkavel för att smula sönder kexen.
3. Blanda kex-smulor och smält smör och bred ut i en rund form.
4. Grädda i 150 grader cirka 30 minuter.

5. Dela äggulor och äggvitor i varsin skål.
6. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker.
7. Rör i färskosten och saften och skalet av en apelsin.
8. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll i smeten utan att blanda om.
9. Vispa grädden.
10. Blanda nu försiktigt äggvitor och vispgrädde ner i äggule-smeten.
11. Ställ i kylen minst 3 timmar.

Ta ut kakan 20 minuter före servering och garnera med färska hallon.

1 kommentar:

  1. Denna var verkligen god, apelsinen gav en syrlighet till Philadelphia-osten :-)

    SvaraRadera