torsdag 13 maj 2010

Pastasallad med fetaoströra



6 pers

500 gram Fusilli (pastaskruvar), gärna i olika färger
En påse blandsallad
10-15 cocktailtomater
1 rödlök
150 gram fetaost
100 gram hackade valnötter
Stora gröna och svarta kalamataoliver
Lufttorkad skinka
Salami
Balsamico

1. Koka pastan.
2. Blanda sallad, tomat, rödlök, fetaost och oliver.
3. Spola av pastan i kallt vatten och häll ner i salladen.
4. Rulla ihop den lufttorkade skinkan och garnera.
5. Strö över de hackade valnötterna.
6. Droppa över lite balsamico

Fetaoströra
2 1/2 dl turkisk matlagningsyoughurt
150 gram fetaost
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
Färsk grovhackad persilja

1. Mosa fetaosten med youghurten.
2. Pressa i vitlök och blanda i saften från citronen.
3. Rör i persilja och smaka av med salt och peppar.

Vintips
Som till många fräscha sallader passar ett roséfint fint. En riktig favorit, dessutom väldigt prisvärd, är sydafrikanska Mulderbosch. Alltid ett säkert kort.


Vill man ha något annat än rosé kan vi rekommendera ett Grenache-vin. Testa fruktiga Cuvé de Vatican, Cotes du Rhone Villages. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar