Finns det någon festligare förrätt egentligen?
4 pers
2 humrar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/4 krm cayennepeppar
2 msk finhackad lök
2 msk konjak
1 msk fiskfond
1 tsk fransk senap
3 msk riven ost
1. Dela humrarna på längden med en vass kniv. Knäck klorna och gröp ur köttet (ta bort magsäcken framtill). Skär köttet i bitar.
2. Fräs löken i smör i en kastrull. Rör i vetemjöl. Späd med gräddmjölk under omrörning och låt småkoka några minuter.
3. Häll i fiskfond, konjak, senap och kryddor.
4. Tag kastrullen från värmen och rör ned äggulorna.
5. Tillsätt hummerköttet och fyll hummerhalvorna med stuvningen.
6. Strö över ost och gratinera i 225-250 grader varm ugn i cirka 10 minuter tills osten fått fin färg.
7. Serveras heta, gärna med en bit rostat bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar