4 port
500 gram strimlat nötkött av t ex innanlår
1 gul lök
2 morötter
1 broccoli
3/4 dl Teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
1 tsk Sambal Oelek
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Skala och skiva lök och morötter. Dela broccoli i små buketter.
Bryn kötter, lite i taget i smör i en stekpanna. Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
Lägg tillbaka kötter och häll på Teriyaki-sås, soja, Sambal Oelek och grädde. Låt allt koka några minuter.
Servera med ris.
Vintips
Prova gärna ett vin gjort på Syrah-druvan. Kan rekommendera ett Crozes-Hermitage som är ett vindistrikt i Norra Rhonedalen i Frankrike. Dessa röda viner har en tät röd färg och en kraftig smak med inslag av svarta vinbär, hallon och jord.
Crozes-Hermitage Les Launes 2005
1 gul lök
2 morötter
1 broccoli
3/4 dl Teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
1 tsk Sambal Oelek
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Skala och skiva lök och morötter. Dela broccoli i små buketter.
Bryn kötter, lite i taget i smör i en stekpanna. Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
Lägg tillbaka kötter och häll på Teriyaki-sås, soja, Sambal Oelek och grädde. Låt allt koka några minuter.
Servera med ris.
Vintips
Prova gärna ett vin gjort på Syrah-druvan. Kan rekommendera ett Crozes-Hermitage som är ett vindistrikt i Norra Rhonedalen i Frankrike. Dessa röda viner har en tät röd färg och en kraftig smak med inslag av svarta vinbär, hallon och jord.
Crozes-Hermitage Les Launes 2005
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar