tisdag 11 maj 2010

Tortilla med potatis och kronärtskocka

Någon form av potatisrätt gör sig bra på tapasborder. Varför inte testa denna enkla och goda tortilla?



10-12 bitar

1 liten lök, fint hackad
Olivolja
6 kokta potatisar i bitar
10 kronärtskockshjärtan, delade
5-6 ägg, vispade
salt och svartpeppar

1. Stek löken mjuk i oljan. Lägg i potatis och kronärtskockor. Stek varmt under omrörning.
2. Häll över de vispade äggen.
3. När tortillan börjar kännas fast, vänd den med hjälp av ett lock (eller en annan stekpanna - det gjorde vi!) och stek den andra sidan.

Vintips
Till många olika tapasrätter är det gott med ett lätt vitt vin, till exempel Sauvignon Blanc. Det passar också med rosé. Mulderbosch från Sydafrika är prisvärt och mycket gott. Finns att köpa på Systembolaget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar