tisdag 11 maj 2010

Tildas päronsallad med fikon och getost

Väldigt god och lättgjord förrätt som brukar göra succé!



6 personer
1 påse blandsallad
4 päron
4 fikon
300 gram getost
50 gram valnötter
Flingsalt, svartpeppar
Olivolja
Acaciahonung

1. Skölj päronen och klyfta. Lägg i en plastpåse och häll på lite olivolja. Blanda runt.
2. Grilla päronen i torr het grillpanna. Salta och peppra.
3. Häll ut salladen i en låg form. Strö över päron och klyftade fikon.
4. Smula över getosten och strö över nötterna.
5. Ringla över en skvätt olivolja samt honung. Krydda ev med lite mer salt och peppar.

Vintips
Till getost passar Sauvignon Blanc som handen i handsken! Vi testade ett Vergelegen 2008 från Sydafrika. Utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar