tisdag 11 maj 2010

Räkcocktail med gudomlig dressing

Den syrliga, krämiga dressingen lyfter räkcocktailen till nya höjder.



Grönsallad
Rädisor i kvarter
Avokado i kuber
Cocktailtomater i halvor
Gurka i båtform (delan gurkan på längden, ta bort kärnhuset med en tesked och skär sedan på tvären som små båtar)
Scharlottenlök finhackad
Färska räkor
Gräslök

Dressing:
Juice från en apelsin
Juice från en citron
1 äggula
1 - 1 1/2 tsk dijonsenap
1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka ihop juicen och reducera till knappt 1 dl återstår.
2. Vispa i äggulan i den varma juicen. Såsen ska tjockna.
3. Rör i senap och tillsätt sedan försiktigt olivoljan droppvis under kraftig vispning.
4. Salta och peppra.
5. Bottna cocktailglas med salladsblad, fyll på med grönsaker och toppa med räkor.
6. Häll över dressingen och garnera med ett par strån gräslök.

Vintips
Vi rekommenderar en Riesling till denna cocktail.
Vi provade med en Wiebelsberg Riesling Grand Cru, 2007.
En härlig fräsch smak med frisk syra, typisk Riesling-karaktär. Riktig höjdare! Kan beställas av Tryffelsvinet. Lufta i väl kyld karaff en timme före serevering.


1 kommentar:

  1. Spännande dressing, kändes frisk och fräsch! Nytänk till gammal klassiker, gillas!!

    SvaraRadera