lördag 9 juli 2011

Bechamelsås

Bechamelsås är en vit grundsås baserad på smör, mjölk och mjöl som smaksatt med muskot och riven ost används till lasagne. Inte alls så svårt att göra som man kan tro. Här är mitt bästa recept på en riktigt god bechamel!


6 pers

100 gram smör
1 dl mjöl
1 l standardmjölk
0,5 tsk riven muskot
salt och peppar
100-200 gram riven gratängost

1. Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
2. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter. Passa så såsen inte bränner vid i kastrullbottnen.
3. Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
4. Den rivna osten läggs ovanpå bechamelsåsen.

Här hittar du mitt bästa recept på krämig lasagne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar