måndag 25 oktober 2010

Kantarellsås

Nu på hösten när man kan få tag i färska kantareller är det härligt att laga till en riktigt fyllig kantarellsås. Servera med fördel till olika slags vilt eller varför inte till en god ryggbiff.



4 pers

300-400 gram färska kantareller
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk kantarellfond
1 scharlottenlök
4 krossade enbär
2 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1-2 tsk vinbärsgelé
1 msk mjöl
salt, peppar

1. Ansa och dela eventuellt stora kantareller. Stek i stekpanna tills all vätska är borta. Lägg då i en rejäl klick smör.
2. Finhacka löken och låt fräsa med kantarellerna. Tillsätt krossade enbär.
3. Häll på vatten, fond och grädde. Låt koka upp.
4. Tillsätt soja och vinbärsgelé och låt puttra en stund.
5. Red såsen med lite mjöl och krydda med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar