måndag 18 oktober 2010

Frukostbullar med solros- och pumpafrön

Inget går upp mot hembakade frukostbullar! De här bullarna blir saftiga av keso och ser mycket trevliga ut med sin garnering av solros- och pumpafrön.


Cirka 25 bullar

50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
250 gram keso
1 msk ljus sirap
1/2 tsk brödkrydda
1 1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
4 dl rågsikt
9-10 dl vetemjöl

Pensling
2 ägg
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön

1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smör och tillsätt mjölken. Ljumma till 37 grader.
3. Häll degvätskan över jästen och rör tills all jäst löst sig.
4. Tillsätt keso, sirap, kryddor och solrosfrön.
5. Blanda i mjölet och arbeta degen, 10 min för hand, eller 5 min i hushållsmaskin.
6. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
7. Baka ut degen och forma runda bullar. Lägg på bakplåtspapper.
8. Jäs bullarna under bakduk cirka 30 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solrosfrön och pumpakärnor.
10. Grädda på 250 grader i cirka 10 minuter.
11. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar