Njut av de mjälla bladen doppade i ett gott citronsmör. Mysigt och gott!
4 färska kronärtskockor
Citronsmör
100 gram rumsvarmt smör
1 msk pressad citronsaft
rivet skal av 1 stor citron
Flingsalt, gärna med citronsmak
Svartpeppar
1. Skölj kronärtskockorna väl och skär av den grova stjälken. Klipp också av de taggiga topparna på bladen.
2. Koka kockorna i rikligt med saltat vatten tills ytterbladen går lätt att dra loss. Detta tar en stund - mellan 45 minuter och 1 timme.
3. Rör smöret mjukt. Smaksätt med citronsaft och det finrivna citronskalet. Krydda med salt och peppar.
4. Låt kockorna rinna av och servera varma med det goda citronsmöret.
Vintips
En smörig Chardonnay passar utmärkt till de mjälla kockorna och det härliga citronsmöret. Vi drack en Chardonnay som vi köpte i Sydafrika, på vingården Spier.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar