söndag 3 oktober 2010

Baconlindad fläskfilé med sparrissallad


4 pers

1 fläskfilé c:a 600 gram
salt, peppar
1 paket bacon
2 msk pesto

Sallad
250 gram grön sparris
1 påse babyspenat
2 salladslökar
1-2 avokado
2 msk rapsolja
1 msk vinvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung

Sätt ugnen på 250 grader. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar.

Lägg ut baconen på ett bakplåtspapper. Bred på pesto. Lägg köttet på baconet och rulla ihop till en rulle. Lägg rullen i en ugnssäker form.

Stek mitt i ugnen c:a 30 minuter till 70 grader i innertemp.

Koka sparris och spola i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

Finstrimla salladslöken. Skär avokadon i mindre bitar.

Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Vänd ner grönsakerna.

Skär fläskfilén i breda bitar och servera med sparrissalladen.

Vintips
Leon Beyer Pinot Gris 2006
Passar till dett mesta. Det här var ju en rätt med många olika smaker och vi tyckte att det blev riktigt bra. Nästan lite guldbrunt i färgen och fylligt, smakrikt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar