onsdag 19 juni 2013

Sommarcheesecake med färska bär

Idag bjuder jag på en superenkel cheesecake som passar utmärkt i sommarvämen. Garnera med de bär du gillar bäst; jordgubbar, blåbär, hallon, smultron, vinbär...


75 gram smör
10 Digestive-kex
200 gram Philadelphia-ost
Rivet skal av 1 citron
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Garnering
Färska bär
Citronmeliss

1. Smält smöret och krossa kexen. 
2. Häll smöret över kexen och blanda ihop. Tryck ut i en form. Ställ kallt.
3. Riv citronskalet.
4. Blanda Phiadelphia-ost, citronskal, florsocker och vispgrädde och visa fluffigt.
5. Häll smeten över kexblandningen och ställ kallt tills servering, minst 1 timme.
6. Garnera med säsongens bär och ett par blad citronmeliss.



5 kommentarer:

  1. Denna måste jag testa! Ser jättegott ut! :) /Saralouise

    SvaraRadera
  2. Hur många portioner är detta? Tänkte testa den till killarnas födelsedag.

    SvaraRadera
  3. 6-8 portioner skulle jag säga Helena. Lycka till!

    SvaraRadera