lördag 2 oktober 2010

Kycklingspett med sesamfrön och Teriyaki-sås

Snabblagade kycklingspett med hjälp av färdigköpt Teriyaki-sås. Sesamfröna på toppen ser festligt ut.

Bild lånad från DN



4 pers

4 kycklingfiléer
1 dl Teriyaki-sås
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
Sesamfrön

1. Skär kycklingfiléerna på längden i 3 delar. Trä upp på spett.
2. Krydda med salt och peppar och stek i het oljad stekpanna cirka 3 minuter på varje sida.
3. Häll på Teriyaki-sås och låt vätskan koka inhop tills det blir en simmig konsistens. Vänd spetten under tiden det hela kokar ihop.
4. Woka purjolök och paprika (eller andra wokgrönsaker ni gillar). Salta och peppra.
5. Lägg upp jasmineris på tallrikar, lägg på spetten och häll över lite av såsen. Strö på sesamfrön.
6. Lägg de wokade grönsakerna bredvid ris- och kycklingbädden.

Vintips
Ett lättare vin som Pinot Noir passar till dessa kycklingspett. Indomita från Chile är gott och prisvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar