tisdag 12 oktober 2010

Pasta med spenat och valnötter

Supersnabb pastarätt - med färsk fylld tortellini fixar du middagen på en kvart!


4 pers

4 portioner färsk fylld tortellini av valfri smak (t ex ädelost/valnötter)
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1/2 chili
1 dl valnötter
2 dl torrt vitt vin
100 gram babyspenat
1 dl riven parmesan
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
2. Skala och skiva rödlöken i skivor.
3. Kärna ur och finhacka chilin.
4. Fräs rödlök, pressad vitlök och chili i smör.
5. Tillsätt vitt vin och valnötter. Låt koka upp.
6. Lägg upp pastan på ett stort fat. Häll över såsen och vänd ner spenat och parmesan.
7. Toppa gärna med några extra valnötter och lite mer riven parmesan. Salta och peppra.

Vintips

Prova en Chardonnay till denna pastarätt. En lite ekad Chardonnay gifter sig väl med valnötterna i denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar