söndag 15 augusti 2010

Halstrad marulk med örtsås


4 pers

700-800 gram skinn- och benfri marulk
3 msk olivolja
1 msk citronjuice
Fiskkrydda, t ex Santa Maria Seafood & Fish

Örtsås
3 dl creme fraiche
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 msk Dijonsenap
1 1/2 msk limejuice
1 msk honung
salt, svartpeppar

1. Marinera marulken i olivolja och citronjuice minst 1 timme.
2. Rör ihop samtliga ingredienser till örtsåsen och låt stå kallt en stund innan servering.
3. Hetta upp en grillpanna på hög värme, torka av fisken och halstra ett par minuter på varje sida tills fisken fått fin stekyta.
4. Efterstek i ugnen på 175 grader 10-15 minuter.
Om ni gör mindre portioner går det att halstra enbart på grillpannan.

Servera med kokt potatis och någon grönsak, t ex små fina ärtor eller sparris.

Vintips
En lagom smörig Chardonnay, t ex sydafrikanska Jordan, passar fint till halstrad marulk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar