fredag 20 augusti 2010

Philadelphiabullar

Dessa "bullar" är snabbakade och otroligt goda - en oslagbar kombination! Smidigt att baka dem i långpanna. Fyllningen är ljuvligt söt och rund.


48 bullar

150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
11 dl vetemjöl

Fyllning
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram Philadelphiaost

1 ägg till pensling
Pärlsocker

1. Smält smör i en kastrull, häll på mjölken och låt bli fingervarmt.
2. Lös upp jästen i degvätskan.
3. Tillsätt ägg, socker och salt.
4. Häll på vetemjöl, lite i taget, och knåda en stund. Degen blir ganska lös - och det ska vara så!
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Platta ut degen i en smort långpanna.
8. Gör 48 hål (6*8) med hjälp av mjölat finger. Fördela fyllningen i hålen.
9. Jäs i 15 minuter.
10. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
11. Grädda i 200 grader varm ugn cirka 15-20 minuter.
12. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.




Dryckestips
En krämig cappuccino kanske?

2 kommentarer:

  1. ska baka till påskpysslet på förskolan, ska testa dessa bullar - hoppas de blir bra och goda, står inte om de går att frysa. Återkommer när jag testat bakningen och smaken.

    SvaraRadera
  2. Går alldeles utmärkt att frysa!

    SvaraRadera