fredag 13 augusti 2010

Brie- och salamipaj

Den här smakrika, krämiga pajen tycker jag absolut ni ska prova - den är riktigt, riktigt god!


Pajdeg
125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
100 gram salami
100 gram brie-ost
1 broccoli

Äggstanning
2 ägg
2 1/2 dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar, valfri krydda (jag använda Santa Maria Barbeque & Grill)

1. Hacka samman smör, mjöl och vatten. Knåda till en deg och lägg in i kylen minst en halvtimme.
2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet på 200 grader i 10 minuter.
3. Förväll broccolin någon minut och dela i små buketter.
4. Rulla ihop salamiskivorna till rullar och lägg som en stjärna i botten på pajdegen.
5. Skär brien i skivor och lägg mellan salamin. Lägg även i broccolin.
6. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Krydda.
7. Häll blandningen över pajen och grädda på 200 grader cirka 30 minuter tills pajen fått fin färg.

Servera gärna med en god sallad.

Vintips
Till brie- och salamipajen kan man med fördel dricka både ett glas vitt eller ett glas rött vin.
En lätt och fruktig Pinot Noir passar till exempel alldeles utmärkt.
Även en Chardonnay får smakerna att gifta sig i denna smakrika paj.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar