onsdag 11 augusti 2010

Kycklingfilé med parmaskinka



4 pers

4 kycklingfiléer, gärna tunnstyckad men ta då dubbelt så många
4 skivor parmaskinka
salt, peppar
2-3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor

Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Linda in filéerna i parmaskinka och placera i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
Häll blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugn på 200-225 grader 15-20 minuter.

Servera med ris smaksatt med gurkmeja.

Vintips
Indomita, Pinot Noir, 2008. Enkelt, gott. Ett fynd för 69 kr! Passar utmärkt till lättare rätter som kyckling.

1 kommentar:

  1. Hej igen! Detta blev en underbart god søndagsmiddag här i Trondheim idag :-) Fylde kycklingen med lite pesto. Jättegodt, och enkelt. Tack för recept och inspiration.
    Anna

    SvaraRadera