onsdag 11 augusti 2010

Chevréfyllda serranorullar

Små läckra rullar med den lenaste godaste fyllning....

 

Serrano- eller parmaskinka
Getost på rulle
Acaciahonung
Valnötter
Ruccola

1. Skölj ruccolan och lägg ut på ett stort fat.
2. Ta bort kanterna på getosten. Mosa den med några matskedar honung.
3. Blanda i hackade valnötter efter smak.
4. Rulla in blandningen i skinkskivorna och placera på ruccola-bädden.
5. Strö ev över lite mer hackade valnötter.

Istället för valnötter kan man använda pinjenötter.

Vintips
Till många olika tapasrätter är det gott med ett lätt vitt vin, till exempel Sauvignon Blanc. Det passar också med rosé. Mulderbosch från Sydafrika är prisvärt och mycket gott. Finns att köpa på Systembolaget.
Gör man denna rätt som en förrätt rekommenderar jag definitivt en Sauvignon Blanc som gifter sig så fint till rätter med getost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar