Oxfilé på toast = klassisk bookmakertoast. Försvinnande gott. I originalet toppar man med rå äggula och riven pepparrot. Men eftersom jag inte är så förtjust i just rå äggula kommer här min variant med en krämig sås med pepparrot på toppen. Dessutom har jag tillsatt stekta champinjoner till köttet. Mums-mums.
4 pers
400 gram oxfilé
2 msk dijonsenap
1 - 2 msk riven pepparrot efter smak
Drygt 1 dl creme fraiche
Sallad, gärna romansallad eller maché och ruccola
2 tomater
1 rödlök
Färska champinjoner
Ett gott lantbröd
Smör
1. Blanda creme fraiche, dijonsenap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva grönsaker och svamp.
3. Stek brödskivorna hastigt i smör.
4. Stek svampen.
5. Banka ut oxfilén och stek i smör.
6. Lägg upp brödskivorna på tallrikar. Bred på lite av såsen.
7. Lägg på sallad, därefter köttet och svamp, skivad tomat och rödlök. Toppa med såsen.
Vilken smaskig smörgås
SvaraRaderaIngen dålig macka :).
SvaraRadera