torsdag 1 november 2012

Biffwok

Nu kör vi lite 90-talsnostalgi. Fram med wokpannan. Hacka, hacka. Fräs snabbt. Där här är en mild och god liten kinainspirerad rätt - ett säkert kort som alltid går hem.


4 pers

4 lövbiffar
1 gul lök
1 röd lök
3 paprikor i olika färger
1/2 purjo
2 vitlöksklyftor
200 gram färska champinjoner
3 dl buljong av god kvalitet (t ex lantbuljong)
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
Maizenamjöl
Salt, peppar

1. Strimla lövbiffen.
2. Skär lök i strimlor.
3. Skär paprikan i strimlor.
4. Strimla purjon.
5. Dela champinjoner i fjärdedelar.
6. Börja med att hastigt woka köttet i lite olja. Lägg därefter upp i en form.
7. Fortsätta att woka grönsakerna efter hand. Ta inte för mycket åt gången. Lägg upp i formen när det är klart och ta sedan nästa grönsak. Vitlöken pressas i tillsammans med löken.
8. Blanda ihop buljong, ingefära och soja.
9. Blanda nu ner alla grönsaker och köttet i wokpannan igen och häll över buljongblandningen.
10. Salta och peppra. Låt koka upp och tillsätt lite Maizena för att få tjockare sås.

Servera med ris.

Dryckestips
En iskall öl passar utmärkt till denna rätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar