tisdag 20 november 2012

Bookmakertoast

Oxfilé på toast = klassisk bookmakertoast. Försvinnande gott. I originalet toppar man med rå äggula och riven pepparrot. Men eftersom jag inte är så förtjust i just rå äggula kommer här min variant med en krämig sås med pepparrot på toppen. Dessutom har jag tillsatt stekta champinjoner till köttet. Mums-mums.


4 pers

400 gram oxfilé
2 msk dijonsenap
1 - 2 msk riven pepparrot efter smak
Drygt 1 dl creme fraiche
Sallad, gärna romansallad eller maché och ruccola
2 tomater
1 rödlök
Färska champinjoner
Ett gott lantbröd
Smör

1. Blanda creme fraiche, dijonsenap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva grönsaker och svamp.
3. Stek brödskivorna hastigt i smör.
4. Stek svampen.
5. Banka ut oxfilén och stek i smör.
6. Lägg upp brödskivorna på tallrikar. Bred på lite av såsen.
7. Lägg på sallad, därefter köttet och svamp, skivad tomat och rödlök. Toppa med såsen.


2 kommentarer: