söndag 25 november 2012

Saffranspannacotta

Bjuder på en härlig juldessert - saffranspannacotta. Jag gör den med pepparkaksbotten och toppar med passionsfruktkärnor. Syrligt mot det söta.



4-6 personer

8-12 pepparkakor
Smör
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (0.5 gram)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering
Passionsfrukt

1. Krossa pepparkakor med hjälp av en brödkavel eller kör i mixer.
2. Smält smör och blanda med pepparkakskrosset.
3. Lägg några skedar pepparkakssmul i botten på varje form. Tryck till så de inte flyter upp.
4. Låt gelatinen ligga i vatten i cirka 5 minuter.
5. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
6. Krama ur gelatinbladen och lägg försiktigt ned i gräddblandningen så att de smälter.
7. Låt svalna och tillsätt därefter vaniljsockret.
8. Häll gräddblandningen över pepparkakskrosset i formarna och låt stelna i kylen i minst 3 timmar.

Garnera gärna med passionskärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar