torsdag 29 november 2012

Saffransmuffins med vit choklad

Säger bara: Yummie, yummie!



15 muffins

50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 gram saffran (1 paket)
1 dl mjölk
50 gram vit choklad

1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned i äggsmeten.
4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda väl till en jämn smet.
5. Hacka chokladen fint och rör ner i smeten.
6. Fyll muffinsformar till 2/3 och placera gärna i muffinspanna så flyter de inte ut.
7. Grädda i mitten av ugnen på 220-225 grader 10-12 minuter.

1 kommentar:

  1. Jättegoda o saftiga muffins. Godare än torra lussekatter.

    SvaraRadera