tisdag 3 maj 2011

Fyllda lammfärsbiffar med bacon och färskost

O la la, så gott med de här smakrika lammfärsbiffarna med en stor sallad och en rejäl klick tzatziki!



4 pers

500-600 gram lammfärs
1 paket bacon
1 burk Cantadou färskost, vitlök och örter
2 dl grädde
3-4 msk ströbröd
1 msk dijonsenap
1 ägg
1 liten gul lök

1. Låt ströbrödet svälla i grädden några minuter.
2. Finhacka löken.
3. Strimla bacon och fräs i stekpanna. Låt svalna.
4. Lägg färsen i en skål. Blanda i ströbröd/gräddblandningen.
5. Blanda i övriga ingredienser och krydda med salt och peppar.
6. Stek biffarna i stekpanna i lite smör så de får en fin yta. Lägg dem därefter i en ugnsfast form och kör färdigt i ugnen på 175 grader, cirka 12-15 minuter.

Servera med en god sallad och massor av tzatziki.
Det är även gott att servera klyftpotatis med ruccola om man föredrar något matigare än sallad.

Vintips
Lamm och ett Shiraz-vin kan aldrig bli fel. Prova till exempel Steenberg Shiraz från Sydafrika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar