lördag 28 maj 2011

På grillen: Lax i foliepaket med lime och honung

Färsk laxfilé som får mysa till sig på gillen med lime, honung och basilka i foliepaket blir supersaftigt och gott. Till detta serverar jag en fräsch youghurtsås med smak av lime samt färskpotatis.



4 pers

Lax i foliepaket
600 gram laxfilé
1 1/2 msk flytande honung
Saft och tivet skal av 1/2 lime
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Färsk basilika

1. Blanda honung med saft och rivet limeskal.
2. Lägg laxfiléerna på folieark och pensla generöst med honungsblandningen. Salta och peppra och strö över basilikabald.
3. Vik ihop folien till paket och lägg på grillen, cirka 6-8 minuter.

Youghurtsås med lime
River skal av 2 loime
2 dl matlagningsyoughurt
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar

1. Blanda rivet limeskal med youghurt.
2. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.

Vintips
Ett Chardonnayvin passar fint till denna laxrätt med smak av lime. Slår än en gång ett slag för en gammal favorit i repris: Vicar's Choice från Nya Zeeland. Endast 89 kr på Systembolaget, som hittat! Vinet har toner av gula frukter, citrus, vanilj och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar