onsdag 4 maj 2011

Pasta med soltorkade tomater, cantadou och bacon

Supersnabb pastarätt - det gillar vi! Tillaga gärna med Ridderheims Pomamore soltorkade tomater, med basilika och parmesan, de är såååå himla goda.





4 pers

2 paket färsk pasta, t ex Spenat och basilika
150 gram soltorkade tomater, t ex Pomamore
100 gr färskost med vitlök och örter (Cantadou)
25 gram parmesanost
2 paket bacon
1 kruka färsk basilika
salt och peppar

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Klipp baconet i bitar. Stek till det fått fin färg och låt rinna av på hushållspapper.
3. Häll upp pastan i tallrikar, klicka på färskosten, blanda i tomaterna, basilika och baconet.
4. Strö över parmesanosten. Vrid några varv med pepparkvarnen och toppa med basilikablad.

Vintips
Pasta kräva italienska viner. En Masi Campifiorin kanske kan passa bra? Masi Brolo di Campofiorin är gjort på Corvina 80% och Rondinella 20%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar