tisdag 31 maj 2011

Lammfilé med färskpotatissallad och citronyoughurt

Möra lammfiléer med smak av Österlen. Gjorde en marinad på olja och österlensk kryddblandning, inköpt på Ingelsta kalkon, som köttet fick gotta till sig i någon timme innan tillagning.


1. Stek eller grilla lammfiléerna försiktigt så att köttet blir fint rosafärgat. 
2. Skär upp i skivor och servera tillsammans med den goda färskpotatissalladen och en syrlig citronyoughurt.


Citronyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
1/2 citron, skal och saft
1 tsk salt

1. Häll matlagningsyoghurten i en bunke.
2. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.


Vintips
Korka gärna upp en flaska Shriaz till lammet. Australienska Pernfolds Koounga Hill är mycket prisvärt.
Mycket fruktig smak med inslag av fat, björnbär, svarta vinbär, lakrits och vanilj. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar