tisdag 22 juli 2025

Gillade marinerade kycklingspett med smashad gurksallad och sesammajo

Succé alla gånger vi bjudit på denna rätt! Kycklingen blir otroligt mör och god med marinaden och den magiska gurksalladen ihop med majonnäsen gifter sig perfekt.


4 pers:

6-8 kycklinglårfiléer eller motsvarande kycklingbröst

Marinad:
3 msk olivolja
2 msk japansk soja
1 msk balsamico
3 msk citronsaft
1 msk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk vitlökspulver
3 msk torkad eller färsk persilja
(Ört)salt, svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en plastpåse. Dela kycklingen i bitar och häll ner i blandningen och gojsa runt ordentligt. Låt marinera minst ett par timmar.

Smashad gurksallad:
1 gurka
1 röd chili
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander
Salt

Banka gurkan med handtaget på en kniv.
Dela gurkan på längden och skär i bitar.
Hacka chilin. Lägg i en bunke med gurkan.
Häll på soja, vinäger, sesamolja, rostade sesamfrön samt koriander.
Blanda runt och smaka av med lite salt.

Sesammajonnäs:
3 msk rostade sesamfrön
1 1/2 dl majonnäs (gärna Hellmans)
1 tsk sesamolja

Blanda ihop och ställ kallt tills det är dags för servering.

Till servering: Basmatiris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar