Succé alla gånger vi bjudit på denna rätt! Kycklingen blir otroligt mör och god med marinaden och den magiska gurksalladen ihop med majonnäsen gifter sig perfekt.
4 pers:
6-8 kycklinglårfiléer eller motsvarande kycklingbröst
Marinad:
3 msk olivolja
2 msk japansk soja
1 msk balsamico
3 msk citronsaft
1 msk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk vitlökspulver
3 msk torkad eller färsk persilja
(Ört)salt, svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en plastpåse. Dela kycklingen i bitar och häll ner i blandningen och gojsa runt ordentligt. Låt marinera minst ett par timmar.
Smashad gurksallad:
1 gurka
1 röd chili
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander
Salt
Banka gurkan med handtaget på en kniv.
Dela gurkan på längden och skär i bitar.
Hacka chilin. Lägg i en bunke med gurkan.
Häll på soja, vinäger, sesamolja, rostade sesamfrön samt koriander.
Blanda runt och smaka av med lite salt.
Sesammajonnäs:
3 msk rostade sesamfrön
1 1/2 dl majonnäs (gärna Hellmans)
1 tsk sesamolja
Blanda ihop och ställ kallt tills det är dags för servering.
Till servering: Basmatiris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar