En riktigt fräsch sallad med en het dressing som passar extra bra en varm sommarkväll.
4 pers
400 gram Vannamei-räkor
Romansallad
6 rädisor gärna i olika färger
1 röd chili
2-3 salladslökar
1 färsk mango
1-2 avokado
1/2 gurka
Koriander
Svarta sesamfrön
Chiliflakes
Salt
Dressing:
6 msk oliv- eller rapsolja
1 msk sesamolja
1 tsk risvinäger
Några droppar Sriracha-sås
Tina räkorna och lägg dem på hushållspapper och torka av.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen .
Skiva rädisor och gurka i tunna skivor.
Tärna mango och avokado.
Hacka chilin fint.
Skiva salladslök.
Riv salladen och blanda därefter ner rädisor, gurka, mango, avokado, salladslök och chili.
Stek räkorna i chiliflakes och flingsalt tills de fått fin färg.
Toppa salladen med räkorna, ringla över dressing och strössla på sesamfrön och koriander.
Koriander kan bytas mot bladpersilja.
Jag serverade vitlöksbröd till.
Tips från Vincoachen
Denna kväll serverade vi en Viogner från Lismore Age of Grace (94239). Ett fantastiskt vin med frisk smak av päron, mango, ingefära, nötter och grillad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar