måndag 28 december 2015

Bästa bubblet till nyår

Många är ni som efterfrågar tips på champagne till nyår och därför har jag satt samman en liten guide med allt från mousserande och rosébubbel till äkta skumpa i olika prisklasser. Håll till godo och som alltid gäller ju att smaken den är som.... men jag hoppas att ni i alla fall ska få ett par riktigt bra tips i olika prisklasser! Självklart finns även ett par alkoholfria alternativ.

Gott nytt år!

Mousserande


Rotari Brut Riserva (7567) 109:- (Italien)
Torr, fruktig med inslag av äpplen, honung, ljust bröd och grapefukt. Till fisk, skaldjur och som aperitif.


Anna de Codorníu (7369) 99:- (Cava, Spanien)
Torr fruktig smak med inslag av gula äpplen, citrus och mandel. Passar utmärkt till mat.


Ferrari Brut (7721) 155:- (Italien)
Torr fruktig mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex och grape. Mineraltonad ungdomlig smak.


Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir (788) 99:- (Sydafrika)
Torr nyanserad smak med inslag av ljust bröd, röda äpplen, aprikos, grapefrukt och nougat.


Torr champagne


Palmer & Co (7372) 249:- 
Torr och nyanserad, fruktig mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, päron, grape, kex och nötter. Både mat- och aperetifvänlig. Bästa budgetchampagnen!


Nicolas Feuillatte (7592) 299:-
Torr, fruktig mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, blodapelsin, nougat och mineral. Bra och balanserad smak i en helt torr och kritik stil.


Pol Roger Brut Réserve(7549) 399:-
'Torr frisk och harmonisk smak med inslag av gröna äpplen, citrus, choklad och rostade nötter. Mycket god och klassisk doft med en rejäl mineraldos. Elegant!


Bollinger Special Cuvée Brut (7418) 449:-
Torrt, utvecklat och friskt och smakrikt med inslag av moget äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat. Komplex och personlig smak, passar utmärkt till mat!Louis Roederer (7602) 399:-
Torr, mycket frisk och balanserad smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, hasselnötter, mineral, grape och vit choklad. Komplex och ungdomlig smak. Fin och balanserad stil!


Moët & Chandon 2006 Grand Vintage (7545) 499:-
Torr, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, valnötter, persika och grapefrukt. Rik frukt med mycket syra och längd.
Mousserande rosé


Rotari (7701) Italien 109:-
Torr och fruktig smak med inslag av smultron, kex, nougat och röda vinbär. Välgjord och matvänlig och utmärkt till aperitif!


Roséchampagne


Gosset  Grand Rosé Brut (7405) 499:-
Torr, frisk och nyanserad, bördig smak med inslag av hallon, röda vinbär, blodgrape och röda äpplen. Snygg och maffig smak som även gör sig ypperligt till mat så som smakrika fiskrätter eller ljust kött.


Alkoholfria alternativ


Billabong Sparkling Brut (1945) Australien, 54:-
Fruktig smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, päron och citrus. Torr och bra balans, helt klart bästa alkoholfria bubblet enligt mig!P.Lex Pure (1971) Italien, 55:-
Ungdomlig och fruktig, något blommig smak med inslag av päron och honungsmelon. Småtrevlig och välgjord smak som funkar bäst väl kyld. Petters bubbel! (Petter Alexis) Snygg flaska ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar